10 Dakikada Çilek Düşü Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için:
Not EkleTanımı Yazdır
.
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 kase dolusu çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- Çilek, fıstık, hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle muhallebisi için krema hariç bütün materyalleri tencereye ek edip ocağa koymadan evvel yeterlice bir karıştırılır.
- Muhallebinin altını açıp yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar orta ateşte daima karıştırarak pişirilir.
- ondan sonrasında altı kapatılır kreması eklenir ve hazırlamak istediğiniz kuplara yahut kaselere eşit ölçüde üstünde iki parmak eksik olacak biçimde paylanır – soğumaya bırakılır.
- O sırada çilek sosu hazırlamak için ufak bir tencereye tüm gereçleri ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırılır.
- Yoğunlaştıktan daha sonra çilekleri süzgeçten geçirilir ki pürüzsüz bir kıvam elde edebilelim (benim çileklerim dondurulmuştu o yüzden ben bu türlü yaptım siz dilerseniz evvel çilekleri blender edip de yapabilirsiniz).
- Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerine eşit biçimde dökülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin ????????afiyet olsun.
- Not:Mevsimine nazaran sosunu değiştirebilirsiniz kiwi, frambuaz, bal kabağı, hurma, ahu dudu yahut benim üzere buzluktan kullanım
- Tariflerimin görüntülerini instagram da bulabilirsiniz.