14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan zanlı tutuklandı

Samuag

New member
Balıkesir’de lisede yatılı okuyan A.Ç. (14) isimli kız öğrencinin telefonundaki uygunsuz yazışmaları goren arkadaşları, durumu öğretmenlerine bildirdi.

Öğretmenler de polise haber verdi. Çocuk İzlem Merkezi nazaranvlilerinin görüştüğü A.Ç., hafta sonları gittiği halası F.A.’nın meskeninde, eniştesi O.A.’nın cinsel istismarına maruz kaldığını söylemiş oldu. Bunun üzerine O.A. hakkında yakalama sonucu çıkarıldı.

Polis tarafınca gözaltına alınan O.A., süreçlerinin akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

A.Ç.’nin babası İ.Ç., şüphelinin cezasını çekmesini istediğini belirterek, “Kızım hafta sonları kardeşime gidiyordu. Bakması için ona gönderiyorduk. Eniştesi tacizde bulunmuş. Olayı kız kardeşimden duydum. ‘Ağabey koş, bir şey oldu’ dedi. Okula gittik, bilgileri öğrendik. Bu durumun şu an ortaya çıkması düzgün oldu. Yoksa daha ileriye gidecekti” dedi.

“KİMSE BU TÜRLÜ BİR ŞEY YAŞASIN İSTEMEM”

F.A. ise olayı öğrendikten daha sonra konuttan ayrıldığını ve boşanma sonucu aldığını belirterek, “Aslında fazlaca dikkat etim. Bana ‘kızım üzere seviyorum’ diyordu. Ben de o denli sandım. Ben kurda kuzu teslim etmişim. Kimse çocuğunu kimseye teslim etmesin. Kimse bu biçimde bir şey yaşasın istemem” diye konuştu.

“ANNE VE BABALARIN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR”

Aileyle görüşen Sil Baştan Bayana Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarıyla Çaba Derneği Lideri Ayşegül Küçükafacan ise, “Soruşturma devam ediyor. Soruşturmanın süratli bir biçimde sonuçlanması ve çocuğun deşifre olmadan mahkeme evresine geçilmesi bekleniyor. Çocuk anne ve babanın dizinin tabanında olmalı. Bütün sorumluluğu kendileri almalılar. Ne yazık ki, kimi vakit imkanlar elvermese de anne ve babaların dikkatli olmaları gerekiyor. Burada ayrıyeten sözün Çocuk İzlem Merkezi’nde alınması hayli kıymetliydi. Bu sayede tek bir tabir alınıyor ve çocuk olayı ikinci bir travma olarak yaşamak zorunda kalmıyor” dedi.