15 Dakikada Fincanda Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 7-8 kaşık un
- Bitter çikolata yada damla çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir tencereye fincanların yarısını kaplayacak kadar su koyup kaynamaya bırakın.
- Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ilık sütü, sıvı yağı ekleyip hafifçeçe karıştırın.
- Unun içine kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip, sıvı karışıma yavaş yavaş dökün.
- Fincanların içini fırçayla biraz sıvı yağ döküp yağlayın. Ben nescafe fincanı kullandım.
- Kek karışımını fincanların yarısına gelecek kadar dökün. Ortalarına bitter çikolata yada damla çikolata ekleyin. İsterseniz ceviz yada fındık da koyabilirsiniz,.
- Tencerede kaynayan suyun içine fincanları yerleştirin,.
- Kapağını hiç açmadan kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Kürdanla pişmesini denetim edin, pişen keki fındık ceviz yada hindistan cevizi ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.