2 Renkli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kaba yumurtayı kırın toz şekeri ekleyin rengi beyaz olana kadar çırpın.
- hemen sonrasında sıvı yağı yoğurdu ve sütü de ekleyip düzgünce çırpın.
- Ardından unu ,kabartma tozunu vanilyayı da ekleyip tekrar çırpmaya devam edin.
- Yağlanmış tepsiye karışımın birazını dökün ve yayın geriye kalan kekin hamuruna kakao ekleyip karıştırın ve onu da tepsiye dökün kürdan ile hal verin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.