2023 seçimleri öne çekilir mi? (2023 seçimleri ne vakit yapılacak?)

Samuag

New member
Seçim, 18 Haziran 2023’te mi yapılacak? Yoksa daha erken bir tarihe mi çekilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de düzenlenen Türkiye Yüzyılı-Değerlerin Yüzyılı Programı”nda erken seçimle ilgili bir soruya verdiği karşılık, erken seçim argümanlarını bir daha gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de bir otelde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı-Değerlerin Yüzyılı Programı”na katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de, seçim tarihine ait bilgi isteyen Bir gencin, “Seçim haziranda denildi. Lakin mayısta olacağı da söyleniyor. Tatil planları yaptık. Tatil seçime denk gelirse tatilimiz yanar. Sizin için tatili de yakarız.” sözleri üzerine Erdoğan, “Bu seçim o denli bir seçim olacak ki bu ne tatillere bedel ne tatillere… Zira bu seçimin sevincini daima birlikte farklı yaşayacağız.” cevabını verdi.

Aynı gencin “Seçim tarihiyle ilgili sizden bir tüyo alabilirsek ona göre plan yapacağız.” demesi üzerine Erdoğan, “Şimdi çabuk etme tüyoda zira Cumhur İttifakı olarak oturalım, dertleşelim. daha sonrasında tüyoyu değil de gerçeğini biz size veririz.” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Lider Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Lider Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK toplantısı devam ederken parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

CHP’DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Seçimlerin öne alınacağı savı, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a da soruldu.

Erken seçim argümanlarıyla ilgili açıklamada bulunan Öztrak “Bizim kanaatimiz, nisan başına kalmadan yapılacak her erken seçim teklifine tamam demek tarafındadır fakat nisan başından itibaren yapılacak seçim bir daha kanaatimizce artık erken seçim değildir. Siyaset mühendisliğidir, ötürüsıyla bu biçimde bir senaryonun ortasında yer almayız. Cumhurbaşkanının yetkisi vardır. Nisan ayı başından daha sonra kendi göbeklerini kendileri keserler” sözlerini kullandı.