4 Sebzeli Porsiyonluk Yağda Kızarmayan Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 tane patates
- 5 kol yeşil soğan
- 5 kısım ıspanak
- 6 kısım maydanoz
- 5 kol dereotu
- 1 tane kabak
- Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 kibrit kutusu kadar böreklik peynir
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı silme karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon yahut sevdiğiniz öbür baharatlar
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kabağı, havucu, patatesi rendeleyelim.
- Yeşil soğanı, maydanozu, dereotunu ince ince doğrayalım.
- Doğradığımız zerzevatları güzelce suyunu sıkalım.
- Sıktığımız sebzelerimize un, yumurta, tuz ve baharatlarını ve peyniri ekleyip, düzgünce karıştıralım.
- Pişireceğimiz tavanın altına 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup yayalım. Tava soğuk olacak.
- Mücverden bir kepçe dolusu tavaya koyup, kaşık sayesinde ince bir biçimde yayalım.
- daha sonra tavamızı ocağımızın büyük ve kısık gözüne koyalım.
- Mücverimizin altı kızardıktan daha sonra çevirelim. Her iki tarafını da eşit biçimde kızartalım.
- Mücverin başka kalan harcını da da bu türlü yapalım. Her seferinde tavamızın altını yavaşça yağlayalım.
- Yaptığımız mücverleri sabah çaylarında akşam 5 çayında istediğimiz vakit yapıp tüketebiliriz. İstek eden mücveri tıpkı ölçü ve tarifle peynirde koymadan kaşık kaşık kızgın yağda da kızarta bilir. Afiyet sıhhat olsun ????????????.