4 Sebzeli Porsiyonluk Yağda Kızarmayan Mücver

celeron

Global Mod
Global Mod
4 Sebzeli Porsiyonluk Yağda Kızarmayan Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 tane patates
  • 5 kol yeşil soğan
  • 5 kısım ıspanak
  • 6 kısım maydanoz
  • 5 kol dereotu
  • 1 tane kabak
  • Sosu için;
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 kibrit kutusu kadar böreklik peynir
Baharatlar;

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon yahut sevdiğiniz öbür baharatlar
  • 1 çay kaşığı tuz
4 Sebzeli Porsiyonluk Yağda Kızarmayan Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kabağı, havucu, patatesi rendeleyelim.
  2. Yeşil soğanı, maydanozu, dereotunu ince ince doğrayalım.
  3. Doğradığımız zerzevatları güzelce suyunu sıkalım.
  4. Sıktığımız sebzelerimize un, yumurta, tuz ve baharatlarını ve peyniri ekleyip, düzgünce karıştıralım.
  5. Pişireceğimiz tavanın altına 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup yayalım. Tava soğuk olacak.
  6. Mücverden bir kepçe dolusu tavaya koyup, kaşık sayesinde ince bir biçimde yayalım.
  7. daha sonra tavamızı ocağımızın büyük ve kısık gözüne koyalım.
  8. Mücverimizin altı kızardıktan daha sonra çevirelim. Her iki tarafını da eşit biçimde kızartalım.
  9. Mücverin başka kalan harcını da da bu türlü yapalım. Her seferinde tavamızın altını yavaşça yağlayalım.
  10. Yaptığımız mücverleri sabah çaylarında akşam 5 çayında istediğimiz vakit yapıp tüketebiliriz. İstek eden mücveri tıpkı ölçü ve tarifle peynirde koymadan kaşık kaşık kızgın yağda da kızarta bilir. Afiyet sıhhat olsun ????????????.
4 Sebzeli Porsiyonluk Yağda Kızarmayan Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı