70 yaşındaki hanımı ‘Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı’ palavrasıyla dolandırdılar

Samuag

New member
Adana’da Vilayet Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Ofis Amirliği takımları, vatandaşları arayıp, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik çalışma başlattı.

Polis, savcılıktan alınan müsaadeyle yaklaşık 6 ay boyunca yaptığı takiple şebekenin, telefonla aradıkları şahıslara, ‘Terör örgütü PKK ve FETÖ’ye yapılan operasyonda, ‘Ev aramalarında kimliğiniz çıktı. İsminiz terör olaylarında kullanılabilir. Meskeninizde altın ya da paranız var ise size göndereceğimiz polise verin. Operasydaha sonrasında size geri verilecek’ diyerek dolandırdığını belirledi.

Şebekenin 11 vilayette 19 kişiyi 6 milyon 175 bin lira dolandırdığı saptandı.

Polisin çalışması kararı şebekenin Adana merkezli 11 vilayette faaliyet gösterdiği, farklı kümelerin kişisel olarak da dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

1 MİLYON 175 BİR TL DOLANDIRILMAKTAN KURTARILDI

Şebekenin, telefonda kandırılan vatandaş hangi ildeyse o vilayetteki aracının aranıp, vatandaşın yanına gönderildiği ve altın ya da parayı aldırdığı bildirildi. Öte yandan polisin, yaptığı takip sırasında 6 vatandaşın toplam 1 milyon 175 bin TL dolandırılmasının önüne geçildiği söz edildi.

Yapılan takibin akabinde takımlar, şüphelilere yönelik 19 Mayıs günü şafak vakti eş vakitli operasyon düzenledi. Takımlar, demir kapıları koçbaşlarıyla kırılarak girilen meskenlerde 46 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin, mağdurlardan aldıkları paraların hepsini şebekeye göndermedikleri, büyük bir kısmını harcamak için kendi hesaplarına aktardıkları ortaya çıktı.

5 GÜN BOYUNCA DOLANDIRMIŞLAR

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Hasan A. ile Ali D.’nin, Konya’da oturan emekli Şükran M.’yi, isminin FETÖ soruşturmasına karıştığı palavrasıyla dolandırdığı öğrenildi.

Şüphelilerin, 10 Şubat günü bayanın konutuna gittiği ve 5 gün boyunca toplam 1 milyon 300 bin lirasını aldıkları belirlendi. Şüphelilerin paranın 400 bin lirasını şebekeye gönderdikleri, geri kalan kısmını da harcamak için kendi hesaplarına aktardıkları tespit edildi.

ŞEBEKE YÖNETİCİLERİNİ DEŞİFRE ETMEMEK İÇİN İSİM UYDURDU

Gözaltına alınan şüphelilerden Hakan K. ile Tuncay Ç.’nin ise şebekenin Konya’da dolandırdığı bir vatandaştan aldıkları 400 bin lirayı kendi hesaplarına aktardıkları saptandı. 2 şüphelinin parayı İstanbul’daki bir ATM’den çektikleri, Antalya’ya gidip harcadıkları tespit lisandı.

Emniyete gdolayılen Hakan K.’nin, şebeke yöneticilerinin ismini deşifre etmemek için, “Şafak ve Sezer isminde iki bireyle tanıştım. Bizi bu iki kişi yönlendiriyordu. Kim olduklarını bilmiyorum” biçiminde tabir verdiği bildirildi.

22 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki süreçleri tamamlanan 46 şüpheliden 16’sı tabirinin akabinde hür bırakılırken, 30’u ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden ortalarında Hakan K., Tuncay Ç., Hasan A. ile Ali D.’nin de bulunduğu 22 kişi tutuklanırken, 8 kişi ise isimli denetim kuralıyla tutuksuz yargılanmak üzere özgür bırakıldı.