Ağızda Dağılan Maraş Burması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Ağızda Dağılan Maraş Burması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
- Aldığı kadar nişasta
- Yarım kilo ceviz yahut fındık
- Yarım kilo tereyağ yahut margarin
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru yoğurun hazırlayın. 2 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde beze yapın. Yarım saatte o denli dinlendirin.
- Kalın oklava yardımı ile ince biçimde açın. İnce çekilmiş cevizleri ince oklava ile düz bir biçimde dökün. Fotoğraflarda var.
- Oklavayla sarın. Kenarlarından tutup içe yanlışsız büzün, sıkıştırın.
- Oklavayı yavaşça çekin, çıkarın. Yağlanmış tepsiye sırası ile sık bir biçimde dizin.
- Üzerine de tereyağı eritin ve fırça yardımı ile yağı sürün. Bu yaptığımız tanımda 2 tepsi çıkıyor.
- 180 ° fırında 25 dk kadar pişirin.
- Şerbetini de hazırlayıp. Tatlısı ılık, şerbeti sıcak olacak biçimde şerbeti dökün.
- Soğuduktan daha sonra servis yapın.
Ağızda Dağılan Maraş Burması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı