Ahmet Işık Çebi: “Hedefim 3 kupalı başarı”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş Futbol Kadrosu’nda teknik yönetici Şenol Güneş periyodu başladı.
2023-2024 dönemi sonuna kadar muahede sağlanarak siyah-beyazlı grubun teknik yöneticilik misyonuna getirilen Şenol Güneş için Ümraniye’deki BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenlendi. Merasimde Beşiktaş Kulübü Lideri Ahmet Parıltı Çebi’nin yanı sıra asbaşkan Emre Kocadağ ve sportif yönetici Ceyhun Yararı da hazır bulundu.
Başkan Çebi, burada yaptığı konuşmada, Beşiktaş’ın menfaatleri açısından teknik heyette bir kan değişikliğine gereksinim duyulduğu konusunda hemfikir olduklarını söylemiş oldu.
Yollarını ayırdıkları teknik yönetici Valerien Ismael’e, hizmetlerinden dolayı teşekkür eden, Şenol Güneş’e de “hoş geldin” diyen Lider Çebi, “Beşiktaş’ın bu dönem bundan daha sonra daha âlâ olması için hocamla birlikte çalışacağımızı belirtmek isterim. Gayemiz her vakit olduğu üzere şampiyonluktur. Bu sene de kovalayacağımız bilinsin isterim. her insanın hasretle beklediği şampiyonluğa bizi kavuşturacak takımın başına getirdiğimiz teknik yöneticimize yine teşekkür ederim.” tabirlerini kullandı.
“Şenol hocanın başaracağına inanıyorum”
Şenol Güneş’i tercih etmeye ne vakit karar verdiği sorulan Lider Çebi, Valerien Ismael’in Hatayspor maçından daha sonra gönül kırıklığı ortasında olduğunu ve gücünün bittiğini söz ettiğini belirterek şunları söylemiş oldu:
“Beşiktaş’ın menfaatleri açısından, yöneticilerimizle birlikte kan değişikliğinin muhtaçlık olduğu konusunda hemfikir olduk. Bu noktaya nasıl gelindi? Manipülasyonlar, hakem kusurları, medyatik baskılar…. Bir biçimde bütün etkenler bir ortaya gelerek sağlıklı çalışmamıza pürüz oldu. Saklamaya niyetim yok. Toplumsal medya üzerinden başlatılan ve ondan sonrasında medyanın da eklendiği provokasyon kararında Beşiktaş’ımızda, teknik takım üzerinde huzursuzluk yaratıldı. Artık tartışmanın manası yok. Bundan daha sonra geleceği konuşmak istiyorum. Şenol hocam fazlaca inandığım, güvendiğim birisidir. 10 yıl ortasında Beşiktaş 3 şampiyonluk kazanmıştır. Daha evvel de hocamla çalıştım. Bu şampiyonluklarda emeğim var. Hatay maçı dönüşünde, teknik yöneticimizle vedalaştıktan daha sonra Şenol hocayla ne düşündüğünü öğrenmek için çarşamba akşamı bir ortaya geldik. Görüşmeler kararında da bu biçimde gelişti. Güzel uğurlu olsun, memnunum. Şenol hocanın başaracağına inanıyorum.”
“Menajer-yönetici bağı bitmiştir”
Bundan daha sonraki planlarına yönelik soru üzerine Lider Ahmet Parıltı Çebi, birbirlerine dayanak olmaya devam edeceklerini ve 3 yıl bitene kadar misyonunun başında olduğunu vurgulayarak, “Kendi param pulumla ilgili, parayı hiç sevmedim. Fakat kelam konusu Beşiktaş olunca elim sıkı oluyor. Ben parayı eşim, dostumla harcamayı severim fakat husus Beşiktaş olunca hayli dikkat etmek gerekiyor. Biroldukca kulüp ekonomik zahmette, bu da popülizme dayalı harcamalardan olmuştur.” diye konuştu.
Sportif yönetici Ceyhun Yararı’nın bakılırsaviyle ilgili “Bugüne kadar ne yaptıysa bugün de onu yapmaya devam edecek.” sözünü kullanan Çebi, “Geldiğim günden beri bir sistem yerleştirmeye çalışıyorum. İtinasız transfer yapılmamalı üzere hizmetlere yöneldim. ‘Yönetici ve menajerler bu işi yürütmemeli’ diyerek, bir sistem getirmeye çalıştım. Ceyhun Çıkarı da bu işin bir kesimidir. Yani biz bir sistemi oturtmaya çalışıyoruz, gidene kadar da taviz vermeyi düşünmüyorum. Menajer-yönetici münasebeti bitmiştir. Bunun da kulüplerin ayakta kalabilmesi için gerekli olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.
“Hedefim 3 kupalı başarı”
Öz kaynaklarla ilgili taviz veremeyeceklerini, altyapıdaki oyuncuyu üst yapıdaki hocanın oynatmasının beklenilmesi yerine altyapı hocalarının oynatarak hazırlaması gerektiğini aktaran Çebi, Şenol Güneş ve gayeleriyle ilgili şunları lisana getirdi:
“Hoca Avrupa kupalarında namağlup başarılı olduğu bir müddetç geçirdi. İki kupa, iki şampiyonluk aldı. beraberydik, hoş hikayelerim var. Şu andan daha sonraki amacım de Sergen Yalçın’la birlikte aldığımız süreçteki 3 kupayı, bu vakitte de hocamla birlikte yine yaşamak. İsteğimin o üç kupayı birkaç sefer daha alabilmek olduğunu paylaşmak istiyorum. Taraftarın dayanağı epey değerli. Sabırlı, oyuncusu, yöneticisi ve hocasının yanında olduğu bir müddetç istiyorum onlardan. Ayrıyeten hakikat tenkitlere açık olduğumuzu, şikayetçi olmadığımızı da söz etmek isterim.”