AK Partili Göksu: Ekmek üretim kapasitesi 900 binlere düşmüş

RAM

New member
AK Partili Göksu: Ekmek üretim kapasitesi 900 binlere düşmüş
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Küme Başkanvekili ve Esenler Belediye Lideri M. Tevfik Göksu, bugün gerçekleştirilecek İBB Meclisi öncesinde Mimar Dr. Kadir Topbaş Şov Merkezi’nde İstanbul Halk Ekmek ve İETT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

1994 yılında 250-300 bin kapasiteli Halk Ekmek’in kendi devirlerinde büyük tesislerle, yatırımlarla birlikte 2.5-3 milyon düzeyine kadar üretim kapasitesine çıktığını belirten Göksu, “Meclisin birinci günden itibaren, Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafınca halk ekmek konusu her mevzuda olduğu üzere manipüle edilmek istendi. ‘Halk Ekmek büfeleri açmak istiyoruz, Halk ekmeğe ulaşmak istiyor lakin meclis müsaade vermiyor’ denildi. Bunun palavra olduğunu tekraren deklare ettik. Biz CHP’nin halkla bir bağlantısı olmadığını epeyce güzel biliyoruz” diye konuştu.

‘İBB anlayışının halka ekmek ulaştırmak üzere bir çabası yok’

Göksu, “İBB anlayışının, halka ekmek ulaştırmak üzere bir çabasının, bu biçimde bir aşkının olmadığını biliyoruz. Biz bize getirilen bütün şeylere ‘evet’ demiştik. Tekliflere evet getirirken, daima şöyleki bir reklam yapıyorlardı: ‘AK Parti devrinde yarım kalan fabrikayı biz tamamlayacağız ve yakında açacağız.’ O halk ekmeğin başındaki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Lider Adayı olmuş şahıs, sahiden bir memur, bir bürokrat olma ötesinde bir siyasi ağızla bize laf yetiştirmeye çalışıyordu” sözlerini kullandı.

‘İstanbul hakının ekmeğinden elinizi çekin’

“İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri hatta CHP Genel Lideri meclis kürsülerinden ‘halkın ekmeğinden elinizi çekin’ diye bağırıyordu” diyen Göksu, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Ben İstanbullular ismine, İstanbul’un meclisinde CHP Genel Başkanı’na, CHP İstanbul Büyükşehir Başkanı’na ve CHP meclisi üyeleri arkadaşlara İstanbullular ismine söylüyorum; İstanbul halkının ekmeğinden elinizi çekin. Biz AK Parti periyodunda dünyanın en büyük ekmek üretim tesisinin inşaatını başlatmışız. Bütün aygıtlarını, ne gerekiyorsa hepsini almışız, süreci yapacak hale getirmiş ve sistem kurulmak üzereyken, fabrika inşaatı devam ederken seçim süreci başlamış. Bu süreçle birlikte tabi ki her şeyin durduğu üzere bu da durmuş.”

‘Fason ekmek yaptırıyorlar’

Fabrikanın şu anda bitip, ekmek üretmesi gerektiğini belirten Göksu, “Bizim devrimizde yaklaşık 3 milyona çıkmış olan ekmek üretim kapasitesinin artık 4-5 milyona çıkmış olması gerekiyordu. Şu anda ekmek üretim kapasitesi 900 binlere düşmüş ve halk ekmek tarihinde görülmemiş biçimde kendi fabrikaları, teslim ettiğimiz fabrikaları yönetemedikleri üzere artık dışarıya fason ekmek yaptırmaya başlamışlar. O da yetmemiş, paraya muhtaçlıkları var. Zira İETT’deki karabataklara para lazım” dedi.

“Halkın ekmek fabrikasını meclisten de gizleyerek, encümenden kiralamaya çıkmışlar” diyen Göksu, “Halkın ekmeğini kiralamaya çıkmışlar. Aylık 50 bin lirayla. Aylık 50 bin liraya gereksiniminiz var ise her ay gel, mecliste biz ortamızda toplayalım, sana verelim. Halkın ekmeğini satma. Halkın ekmek fabrikasını birilerine peşkeş çekme. Halka ekmek ulaştıracaktınız, ne oldu? Kime ekmek ürettireceksiniz? Biz bu mecliste İstanbul halkının hukukunu korumak için buradayız. Bilgi ve evraklar burada. Dünyanın en büyük ekmek üretim tesisi CHP tarafınca birilerine peşkeş çekilmek üzere, meclisten de saklanarak aylık 50 bin kirayla birilerine verilmek isteniyor” sözlerini kullandı.

‘Ekmek fabrikasının peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz’

Göksu, “Bunların kederi sizin ekmeğiniz değil. İstanbul senin yalnızca sloganda var. Bunlar İBB’nin gücünü kendi ferdi menfaatleri için kullanmak, örgüt paydaşlarına dağıtmak üzere, yalnızca senin kazanımlarını yok etmek için buraya gelmişler. Biz bu ekmek fabrikasının birilerine peşkeş çekilmesine, gönderilmesine AK Parti kümesi olarak müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntıdır.