Alaca Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı süt (bardak ölçüm 200ml)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı silme tereyağı yada margarin
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın sırasıyla yağ süt,vanilin, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip çırpalım.
- Bu karışımı ikiye bölüp birine kakao ekleyelim.
- Yağlanmış kalıba bir kepçe sade,bir kepçe kakaolu harçdan sırayla her iki harç bitene kadar dökelim 170-180 derecede.
- İçini çekene kadar pişirelim.