Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda keki hazırlıyoruz. Bir kapta yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- ondan sonrasında kalan materyalleri süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyip kekin hamurunu hazırlıyoruz.
- Kek hamurunu yağlayıp unladığımız yuvarlak borcama döküyoruz.
- 160 derecede öncesinden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Kek piştikten daha sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu ortada kremasını hazırlayalım.
- Krema için vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri bir tencereye ekleyerek yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Kremanın altını kapadıktan daha sonra vanilya ve tereyağını ek edip yeterlice karıştıralım ve kremamızı soğumaya bırakalım.
- Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölelim keklerin ortasına tüm kremayı döküp eşit olarak yayalım.
- Kekin üst kısmını kapatın.
- Buzdolabında biraz soğuduktan daha sonra servis ederken üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz afiyet olsun