Altı Kurabiye Üstü Browni Tanımı İçin Gereçler
Kurabiye hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Evett hayli lezzetli bir tanım ekliyorum. Kaydetmeyi unutmayın.
Kurabiye hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı pekmez
- Tarçın,zencefil
- Aldığı kadar un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 -3 su bardağı un ( kıvama göre arttırabilirsiniz)
- Modül çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
Evett hayli lezzetli bir tanım ekliyorum. Kaydetmeyi unutmayın.
- Evvel kurabiye hamurunu hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
- ondan sonrasında sırasıyla tereyağ,pekmez,tarçın,zencefil ekleyip karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu dinlenmeye alıyoruz.
- O dinlenirken biz brownimizi yapalım karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp 5dk kadar çırpıyoruz.
- İçerisine sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
- ondan sonrasında kalan kuru materyallerimizi de ekleyip yavaşça karıştırıyoruz.
- Fırınımızı 180° ye ayarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz borcama kurabiye hamurunu 3-santim olacak biçimde yayıyoruz. (kurabiye hamuru biraz arttı isterseniz rulo biçiminde strec te buzdolabında saklayabilirsiniz. Ben kurabiye yaptım )
- Üzerine browni harcımızı döküyoruz en üzerine kesim çikolataları serpip fırına veriyoruz.
- Birinci 15-dk fırını hiç açmıyoruz. sonrasındasında kürdan testi yapıyoruz. Kürdan yavaşça ıslak çıkınca kıvamı tamamdır???? servise hazır. Afiyetler olsun????☆dikkat edin fırında kurutmayın keki ismi üstünde browni akışkan olmalı.