“Altyapıdan 25-26 oyuncuyu A ekibe aldık”

DeSouza

Global Mod
Global Mod
“Barış için futbol” temasıyla oynanan hazırlık maçında Ukrayna grubu Shakhtar Donetsk’i 1-0 mağlup eden Fenerbahçe’nin teknik yöneticisi İsmail Kartal, Ukrayna’daki savaşın bir an evvel son bulması gerektiğini söylemiş oldu.
İsmail Kartal, “Ukrayna’da barış” temasına dikkati çekmek ve katkı sağlamak gayesiyle başlatılan “Shakhtar Donetsk Küresel Tour” kapsamındaki özel maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Geliri savaş mağdurlarına bağışlanacak bu maçı oynayarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Kartal, “Dostça ve centilmence bir maç oldu. Az müddet bulan ve genç oyunculara talih verdik. Durumlarını değerlendirdik. İnşallah her şey Shakhtar Donetsk’in gönlüne bakılırsa olur. Barışın yanındayım. İnşallah bu savaş bir an evvel son bulur ve beşerler keyifli olur.” tabirlerini kullandı.
Karşılaşmada forma giyen genç oyuncuların performansıyla ilgili konuşan tecrübeli teknik adam, “Burak Kapacak son periyotta idmanlarda sıradan çıkış yapmaya başladı. Bu maçta birinci 11’de oynattık. Kötü da oynamadı. çok hoştu. Başka oyuncularımın da performansı çok düzgündü. Oyuncular en uygun biçimde ellerinden geleni yapmaya çalıştı.” diye konuştu.
Son devirde altyapıya verdikleri değere dikkati çeken İsmail Kartal, “Arda çıktı, Çağtay oynadı. İsak geldi ve bugün oynadı. Önlerinde daha fazlaca vakit var. Her şey apansızın olmuyor. Daha kat edecekleri hayli aralık var. vazifeye geldiğimizden beri altyapıdan 25-26 oyuncuyu A kadroya aldık. Altyapıdan oyuncuları her hafta dönüşümlü olarak idmanlara çıkarıyoruz. Yeterli bir yoldayız.” formunda görüş belirtti.

Pyatov: “Çocukların ölmesine son verilmesi gerekiyor”

Shakhtar Donetsk’in kaptanı Andriy Pyatov, ülkesi Ukrayna’daki savaşın kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.
Tecrübeli kaleci, basın toplantısına savaş mağduru 4 yaşındaki kız çocuğu Alisa’nın fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde “Evime dönmek istiyorum” yazılı tişörtle geldi.
Savaşın bir an evvel son bulması gerektiğini kaydeden Pyatov, “55 gündür sığınakta bombalardan kaçan kız çocuğu hakkında konuşmak istiyorum. İsmi Alisa, 4 yaşında. 21. yüzyılda Avrupa’da çocuklar bombalardan ölüyor. Bunun bir an evvel son bulmasını istiyorum.” tabirlerini kullandı.
Ukrayna’daki savaş niçiniyle büyük keder duyduklarını ve futbolu düşünemediklerini aktaran deneyimli file bekçisi, “Rusya ülkemizden gitmeli. Çocukların ölmesine son verilmesi gerekiyor. Bu savaş kabul edilemez. Dün uyandığımda Lviv bombalandı ve ölenlerden biri çocuktu. Bugün uyandığımda farklı kentlerin bombalandığını öğrendim. Avrupa ülkelerinin dayanağını hissediyoruz. Çok fazla hazırlık maçı teklifi alıyoruz. Ulusal ekip için İskoçya maçının hazırlıklarını yapacağız. UEFA Lideri’nin da dayanağını alıyoruz. Bu maçlardan toplanan paralar da bilhassa çocukları desteklemek için kullanılacak.” değerlendirmesinde bulundu.
Andriy Pyatov, mesken sahiplikleri ve verdikleri takviyeden dolayı Fenerbahçe’ye minnettar olduklarını kaydetti.