Amsterdam Kurabiyesi (Van Stapele Cookies) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Amsterdam Kurabiyesi (Van Stapele Cookies) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet yumurta
- 1 büyük bardak un (300 ml.lik ölçülü bardakla dolu dolu)
- 150 gr. tereyağı yahut teremyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 1 paket bitter damla çikolata
- 1 paket sütlü çikolata (İsterseniz 2 paket yalnızca bitter çikolata da kullanabilirsiniz)
- 1 paket beyaz çikolata
- 1 kase kırılmış ceviz yahut fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması epeyce değerli. Evvel derin bir kabın ortasında tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Yumurtayı koyup çırpmaya devam edelim.
- Un, kakao, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve tuzu başka bir kapta karıştıralım. Eleyerek tereyağlı karışımın içine koyalım. Spatula ile uygunca alt üst edelim.
- Çikolata kesimlerini da ek edip karıştıralım ve 15 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
- İstediğiniz büyüklükte modüller koparıp ortasına beyaz çikolata kesimleri koyalım, toplar yapalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, yapılacağı için aralıklı olarak dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Amsterdam Kurabiyesi (Van Stapele Cookies) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı