Amsterdam Kurabiyesi (Van Stapele Cookies)

Leila

Global Mod
Global Mod
Amsterdam Kurabiyesi (Van Stapele Cookies) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 büyük bardak un (300 ml.lik ölçülü bardakla dolu dolu)
  • 150 gr. tereyağı yahut teremyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1 paket bitter damla çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata (İsterseniz 2 paket yalnızca bitter çikolata da kullanabilirsiniz)
  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 kase kırılmış ceviz yahut fındık
Amsterdam Kurabiyesi (Van Stapele Cookies) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Malzemelerin oda sıcaklığında olması epeyce değerli. Evvel derin bir kabın ortasında tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Yumurtayı koyup çırpmaya devam edelim.
  2. Un, kakao, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve tuzu başka bir kapta karıştıralım. Eleyerek tereyağlı karışımın içine koyalım. Spatula ile uygunca alt üst edelim.
  3. Çikolata kesimlerini da ek edip karıştıralım ve 15 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
  4. İstediğiniz büyüklükte modüller koparıp ortasına beyaz çikolata kesimleri koyalım, toplar yapalım.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, yapılacağı için aralıklı olarak dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Not: Süreyi geçerse kuruyor, bilginiz olsun. Fırından çıkarınca yumuşak görünüyor. Soğuyunca olağan kıvama gelecektir. Afiyet olsun ???? 1 kase kırılmış ceviz yahut fındık gerçek tanımında yok fakat ben kullandım ve fazlaca yakıştı.

Amsterdam Kurabiyesi (Van Stapele Cookies) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı