Anne Keki

Leila

Global Mod
Global Mod
Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt ( özelikle konut yoğurdu olursa yoksa süt)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 3,5 su bardağı un ( ölçülü koyun kimi vakit 3 bardak yetiyor)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için

  • Ceviz
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım.
  2. Ardından sıvı yağ yoğurt ekleyelim.
  3. sonrasındasında kabartma tozu karbonat un eleyerek ekleyelim.
  4. En son portakal kabuğunu rendeleyelim spatula ile karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ya da yağladığımız tepsiye harcımızı dökelim.
  6. Dövülmüş çokça ceviz ya da susam serpelim.
  7. 220 derecede 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Pişirme müddeti fırından fırına değişebiliyor .
  9. Soğuduktan daha sonra dilimleyip servis yapalım afiyette kalın sevgiyle kalın.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı