Araba fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

RAM

New member
Araba fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deklare ettiğı yeni ekonomik adımlar ile kurlarda gerileme başladı. Bu gerilemenin araç fiyatlarına birinci yansıması dört markanın meblağları indirmesi oldu. Öbür markaların da fiyat listesini güncelleme kademesine geçtiği söz ediliyor. hem de hem sıfır kilometre araç fiyatlarının artması tıpkı vakitte piyasadaki sıfır kilometre araç azlığı niçiniyle olağanüstü biçimde artan ikinci el araç meblağlarında da satıcılar güncellemeye gitti.

‘Bu hafta bitmeden 20-25 markayı bulacak’

CARDATA Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın
, araba piyasasındaki yaşanan bu gelişmeleri Sputnik’e kıymetlendirdi.

Şu anda fiyatlardaki gerilemenin yaklaşık %10 ile %15 içinde olduğunu tabir eden Yalçın, şunları söylemiş oldu:

Bugün de yaklaşık 7-8 markanın meblağlarını düşürmesi bekleniyor. Fakat ben bu geriye çekme olayını yani meblağlarını aşikâr bir orana getirme işine açıkçası biraz enteresan buluyorum. Madem geriye getirebiliyorlardı niye üç gün evvel geri getirmediler? Zira sıfır kilometre araç pazarında araçları aldığınız kur aşikardır. Araçları piyasaya verdiğiniz devirdeki kur belirlidir. Araç fiyatlarındaki bu kur istikrarı çabucak iki günde yerine oturmaz. ötürüsıyla ben bunu biraz ruhsal buluyorum. Olağan tüketicinin faydasına mıdır? Doğal ki faydasınadır. Sıfır kilometre araç fiyatlarındaki markaların bu fiyat indirimleri devam edecek. Bu hafta bitene kadar yaklaşık 20-25 markayı bulacak diye düşünüyorum.

Araba piyasasındaki dataları tahlil eden CARDATA’nın yaptığı çalışmalara göre markaların meblağlarını dolar kurunun 12,30-12,50 olduğu periyottaki fiyat listelerine çektiğini belirten Yalçın, ikinci el araç piyasasına dair ise şunları söylemiş oldu:

İkinci el araç fiyatları yaklaşık %120 artmıştı, bunların daha makul düzeylere dönmesini bekliyoruz. Sıfır kilometre araç fiyatlarındaki düşüşle birlikte ikinci eldeki araç bolluğu arttıkça da ikinci el araç meblağları daha da geri gelecektir.

Haber Sitelerinden Alıntıdır.