Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram kıyma
- 3 büyük uzunluk patates
- 1 büyük soğan
- 3 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı soğuk su
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler küp küp doğranır.
- Domateslerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır.
- Biberler ve sarımsaklar ince ince doğranır.
- Soğan küçük küçük doğranır.
- Doğranan tüm materyaller kıymayla bir arada pişirilecek tepsiye koyulur.
- Salçalar, baharatlar biraz suyla bir kasede karıştırılır.
- Tepsideki karışıma koyulup üstüne zeytinyağı ve soğuk su eklenerek düzgünce karıştırılır.
- Üstü düzeltilir.
- Tepsinin üstü ıslatılan yağlı kağıt ile kapatılır.
- Önceden ısıtılan 180 derece fırında 1 saat pişirilir. Son 10 dakika üzerindeki yağlı kağıt çıkartılır. Pişince servis edilir. Afiyet olsun .