Artan yem maliyeti niçiniyle yumurta fiyatının zamlandığını söyleyen Coşkun Sabah: İçim kan ağlıyor

RAM

New member
Artan yem maliyeti niçiniyle yumurta fiyatının zamlandığını söyleyen Coşkun Sabah: İçim kan ağlıyor
Müzikçi Coşkun Sabah, evvelki gün Harbiye’deki bir kongre merkezi çıkışı objektiflere takıldı. Eskişehir, Bilecek ve Bursa vilayetlerine 15 bin adet yumurta sattığını ve işlerinin âlâ gittiğini söyleyen Sabah, son periyotta yumurta fiyatlarına gelen artırımlara, yem maliyetlerinin yüzde 200 zamlanmasının niye olduğunu belirtti.

‘Mart’tan bu yana yüzde 200 artırım var, tavuk yemine 34 bin lira ödüyordum, artık 65 bin lira’

Snob Magazin’in haberine göre; Geçen yıl mart ayından bu yana tavuk yeminin yüzde 200 zamlandığını ve üreticinin bu yüzden yumurtayı artırımlı olarak sattığını savunan ünlü sanatçı şöyleki konuştu:

“Yumurta işimiz yeterli gidiyor, ben Eskişehir Bilecik, Bursa yöresinde 15 bin yumurtayı bitiriyorum. Benim çiftliğim var. Fiyatlar konusunda bilinmeyen bir şey var. Tavuk yemle beslenir, yem inanılmaz değerli. Ben mart ayında girdim bu işe. Mart’tan bu yana yüzde 200 artırım var. Bu Türkiye’de rekor artırım. Haftalık tavuk yemine 34 bin liraya ödüyordum, artık 65 bin lira veriyorum haftalığına. Bu artırımları yansıtıyoruz biz, bunların kararında bu biçimde oldu.”

‘Sektöre girdiğim için pişman değilim’

Sabah ayrıyeten bu bölüme girdiği için pişman olmadığını ve satışların yeterli olduğunu kelamlarına ekleyip, gelecek günlerde vatandaşın en temel besin hususundan biri olan yumurtanın daha da zamlanabileceğinin belirtip “Üzülerek söylüyorum bu kış vatandaş yumurtayı 2.5-3 liraya adedini yiyecek, benden duymuş olun” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntıdır.