Artık “beceri eksikliği efsanesi” yok: Şirketler neredeyse hiç harici BT uzmanı bulamıyor

celeron

Global Mod
Global Mod
Alman şirketlerinin çoğu, BT uzmanları ararken iş piyasasındaki durum hakkında olumsuz bir görüşe sahip. Bu, kendisi de BT eğitim kursları sunan Neue Fisch şirketi tarafından yaptırılan bir Civey araştırmasının önemli bulgularından biridir. Buna göre İK yöneticilerinin toplam yüzde 55,2’si işe alım durumunu “oldukça kötü” hatta “çok kötü” olarak nitelendirdi.

Anketten elde edilen diğer istatistikler de olumsuz havayı doğruluyor. Şehirlerdeki durum özellikle gergin. Bir bütün olarak Almanya’daki şirketlerin yalnızca dörtte birinden fazlası, en azından kısmen, ilan edilen pozisyonlarını harici BT uzmanlarıyla doldurabilmiş olsa da, bu, büyükşehir bölgelerindeki her beş şirketten yalnızca biri için geçerliydi. Almanya’da yalnızca her otuz şirketten biri 2022’de tüm açık BT pozisyonlarını doldurabildi ve şehirlerde bu oran yalnızca yüzde 0,8’di.

Neredeyse hiç kimse yeniden eğitmiyor

Aynı zamanda, eğitim sağlayıcı tarafından ödenen araştırmaya göre şirketler, çalışanların yeniden eğitilmesindeki boşluğu kapatmak için en büyük potansiyeli görüyorlar (yüzde 38,6). Yüzde 30’u yurt dışından vasıflı işçi almanın mantıklı olduğunu düşünüyor ve yüzde 28,5’i ilgili sektörlerden vasıflı işçi almanın mantıklı olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, şirketlerin yalnızca yüzde 17’si en az bir çalışanını BT uzmanı olarak şirket içinde yeniden eğittiklerini belirtti. Aynı zamanda, mevcut BT ekiplerinin bilgi oluşturması, görünüşe göre birçok yerde yalnızca ikincil bir rol oynuyor. Şirketlerin sadece yüzde 30,7’si geçen yıl en az bir çalışanını mesleki eğitim tedbirine gönderdiklerini söyledi.

Araştırma için fikir araştırma şirketi Civey, Şubat 2023’te toplam 1.001 şirket yöneticisiyle anket yaptı. Çalışmanın müşterisi, kariyerini değiştirenleri “kısaca -önyükleme kamplarını biçimlendirin”. Veriler indirilebilir.

iX Magazine'den daha fazlası

iX Magazine'den daha fazlası

(jvo)

Haberin Sonu