İstek’in Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti
- Antep fıstığı tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekerimizi mikserimiz ile beyazlaşana kadar çırpalım.
- Öbür gereçleri de ekleyelim ve tekrar çırpalım.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcamımızı yağlayalım karışımı dökelim.
- 170 derece evvelde ısıttığımız fırınımıza atalım.
- Çok fazla kızarmasını beklemeyelim. 20 dakikaya yakın bakalım kürdan testi yapalım.
- Fırından çıkardığımız kekimizi soğumaya bırakalım.
- Sütümüzü ve şekerimizi derin bir kap ortasında karıştıralım kekimiz büsbütün soğuyunca üzerine dökelim.
- Derin bir tencerede kremşanti hariç öbür materyallerimizi ekleyip karıştıralım ve ocağımızın altını açalım.
- Yoğunlaşana kadar karıştırdığımız muhallebimizi kapattıktan daha sonra altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
- Soğumaya yakın olan muhallebinin içine kremşantiyi ekleyelim ile çırpalım.
- Düzgünce çırptığımız karışımı kekimizin üzerine dökelim.
- En az 2 saat dolapta dinlendirelim. Dinlenen tatlımız servise hazır.
- Üzerine antep fıstığı tozu dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun