ASKON Lideri: Merkez Bankası faiz indirimi sonucuyla yatırım ortamını desteklediğini belirtmiş oldu

RAM

New member
ASKON Lideri: Merkez Bankası faiz indirimi sonucuyla yatırım ortamını desteklediğini belirtmiş oldu
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nden (ASKON) yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Aydın, Türkiye’nin sağlam temeller üzerinde büyüyebilmesi ve yarınların teminat altına alınabilmesi için yatırım ortamının iyileştirilmesinin gerektiğini belirtti.

Aydın, yatırım ve üretim olmadan sağlam ekonomilerden bahsedilemeyeceğini belirterek, “Yarınlara kuvvetli bir iktisat ile girmek istiyorsak faiz musibetinden kurtulmalıyız” dedi.

Kovid-19 süreci ile bir arada genel manada ülke ekonomilerinin büyük sarsıntılar yaşadığını söz eden Aydın, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte üretime dayalı iktisadı olmayan ülkelerin borç bataklığına itildiğini gördük. Yatırım ve üretim iktisatların şayet olmazsa olmazıdır. Ülkemizin sağlam temeller üzerinde büyüyebilmesi, yarınların teminat altına alınabilmesi için yatırım ortamının güzelleştirilmesi gerekmektedir. Paradan para kazanmak yarına bize taşımaz. Bizleri fakat yatırım ve üretim yarınlara taşıyabilir. Merkez Bankası faiz indirimi sonucuyla yatırım ortamını desteklediğini belirtmiş oldu. Bu bağlamda üretim ve yatırımın desteklenmesi için tez bir biçimde evvela faizi tek hanelere çekmeli akabinde bu faiz musibetini büsbütün ortadan kaldırmalıyız. Aksi takdirde bu faiz giyotini daima başımızın üzerinde dönüp duracak.”

Haber Sitelerinden Alıntıdır.