Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yeteri kadar un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana dek)
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 adet elma rendesi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket pötibör bisküvi yahut kek kırıntısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için gerekli olan gereçlerle yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun üzerini streç sinema ile kaplayıp 15 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
- İç harcımız için gerekli olan materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce ezip harç elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 3 bezeye ayırıyoruz uzunlamasına açıp içine harcımızdan uzunlamasına koyup iki tarafınca katlayıp rulo haline getiriyoruz ve ikişer ya da üçer parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, tepside 15 dakika mayalandırıp, ondan sonrasında 200 derecedeki fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????