Ayşe Bayan Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo ayşe bayan fasulye
- 3 tane orta uzunluk domates
- 1 tane büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- 1.5 su bardağı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Yarım bardak zeytinyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayşe bayan fasulyelerimizi güzelce yıkayıp uzunluktan boya ortadan ikiye bölüp istediğiniz büyüklükte yeniden kesiyoruz ve ve yeniden yıkıyoruz.
- Büyük soğanımızı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz .
- Ardından doğradığımız fasulyeleri de ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
- Onlar kavrulurken domateslerimizi doğruyoruz küp küp.
- Kavrulan soğan ve fasulyenin üzerine salçasını ekleyip baharatları da ekliyoruz ve bir iki sefer çeviriyoruz .
- daha sonrasında domatesleri ekleyip üstüne suyunuda ekleyip pişirmek için tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
- Yaklaşık 20 -25 dk fasulyelerimiz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz ve piştikten daha sonra 5 dk dinlendirip servis edebiliriz afiyet olsun.