Ayva Düşü Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet ayva
- 1 adet narın taneleri
- 2 çay bardağı nar suyu
- 2 çay bardağı su
- Her yarım ayva için 3’er yemek kaşığı toz şeker dökelim(daha az şekersizde yapabilirsiniz)
- 9-10 adet hibisküs
- Ayvanın kabukları ve çekirdekleri
- 4-5 adet karanfil
- 2 adet kakule
- 1 adet limon
- Kaymak ve pişmaniye
- Antep fıstığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları iki bölelim kabuklarını soyalım.
- Ortası oyularak temizlenir.
- Çekirdekleri ayrılır.
- Ayvaları soydukça limonlu su ortasında bekletelim.
- Geniş bir tencerenin tabanına ayvanın kabukları serilir.
- Hibisküs nar taneleri ayvanın çekirdekleri karanfil kakule koyalım ve ayvaları dizelim.
- Üzerine ayvaları koyalım ve nar suyu ve olağan su ekleyip ocağa alalım.
- Altını açalım kapağını kapatmayalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve kapağı yarım kapatalım.
- Birinci yarım saat ayvalar da dağılma oluyor denetimli bir biçimde pişirelim tam bir saate pişti ayvalarımız onları zıt çevirelim.
- Birazda o denli pişirdim ve altını kapattım. Birebir tencerede soğuması için bekledim sunum için hazırladım kaymak antep fıstığı ve pişmaniye ile birlikte birinci kez yaptım. Olağanüstü oldu kesinlikle deneyin. Afiyetler olsun ????????????????????????tam yavaşça bir kış tatlısı ????????