Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet ayva
- Her yarım ayva için 1er yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı hibiskus
- Kaymak, dondurma, kremşanti… meskende ne var ise
- Toz antep fıstığı, çekilmiş ceviz, çekilmiş fındık… konutta ne var ise
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları güzelce yıkayıp soyacak sayesinde kabuğunu soyalım.
- Bıçakla ikiye bölelim.
- Orta çekirdekli kısmı çanak halinde oyalım.
- Çekirdekleri ve kabukları atmayalım.
- Renk vermesi için pişireceğimiz tencerenin tabanına koyalım.
- Ayvaları da yuvarlak kısmı alta gelecek biçimde tencereye yerleştirelim.
- Her yarım ayva diliminin ortasına 2 kaşık toz şeker ilave edelim.
- Hibiskus serpiştirelim.
- Suyu da ekleyip kapağını kapatalım ve ocağa alalım.
- Kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Ortada denetim edelim şayet suyu yetersiz gelirse yarım bardak daha ekleyebilirsiniz.
- 30-40 dk daha sonra ayvaları zıt çevirip birazda bu türlü pişirelim.
- Ben 1,5 saat pişirdim. Pişirme müddeti ayvanın cinsine bakılırsa değişebilir.
- Çatalla denetim edip piştiğini anladığınızda ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlımızı servis tabağına alıp tabanında kalan suyundan ortalarına azar azar koyalım.
- Süslemek için kaymak, dondurma yada kremşanti kullanabilirsiniz. Ben kaymak koyup üzerini antep fıstığı ile süsledim. Yapacak olanlara kolay gelsin, afiyet olsun.