Ayvalı Tart (Tatin)

Leila

Global Mod
Global Mod
Ayvalı Tart (Tatin) Tanımı İçin Gereçler

Tart hamuru için :

  • 3 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
Karamel sos için :

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
Ayvalı taban için :

  • 5 tane ayva
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için:

  • 1 paket krema
Ayvalı Tart (Tatin) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tart hamuru için bütün materyalleri karıştırıp yoğurduktan daha sonra buzdolabında bekletelim.
  2. Karamel sos için bir çay bardağı şekeri kısık ateşte eritiyoruz.
  3. ondan sonrasında içine iki çorba kaşığı tereyağ koyup şeker güzelce eriyene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Ayvaların kabuklarını soyup 1 çorba kaşığı şeker yarım çay bardağı su ve bir tatlı kaşığı tarçınla birlikte suyunu yeterlice çekip yumuşayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
  5. Çok büyük olmayan bir borcama hazırladığımız karamel sosunu yayıyoruz (karamel sos barcama dökünce sertleşebilir endişelenmeyin pişince eriyo)
  6. ondan sonrasında üzerine pişirdiğimiz ayvaları koyuyoruz.
  7. En üste tart hamurunu borcam büyüklüğünde açıp yerleştirip fazla kabarmaması için üzerine çatalla delikler açıp 180 derece ısıtılmış fırında 40- 45 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkardıktan daha sonra biç bekletmeden servis tabağına aykırı çevirip çıkartıyoruz.
  9. Dilimleyip servis ederken üzerine krema döküyoruz. Deniyeceklere afiyet olsun.
Ayvalı Tart (Tatin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı