Babacan’dan Nebati yorumu: ‘Benden kopya da mı çekmedin?’

RAM

New member
Babacan’dan Nebati yorumu: ‘Benden kopya da mı çekmedin?’
DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, Haber Küresel kanalında katıldığı programda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘nin İngiltere’nin başşehri Londra’da geçen günlerde bankacı ve yatırımcıların üst seviye yöneticileriyle yaptığı toplantıyı kıymetlendirdi.


Babacan, “Eğer kurla ilgili bir taahhüt verdilerse bu büyük bir yanılgı olur ve görürüz, sayılı gün çabuk geçer. Önümüzdeki süreçte bu kur düzeyinin nasıl yıkıldığını ve nasıl yeni bir dalgayla karşı karşıya kalacaklarını daima birlikte görürüz” tabirlerini kullandı.

Babacan'dan Nebati yorumu: 'Benden kopya da mı çekmedin?' https://t.co/OPKGGcC1CR pic.twitter.com/c3M8FVFJbm

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) February 10, 2022




‘Defalarca denenmiş ve başarısızlıkla sonuçlanmış işler’


“Bunlar epeyce yanlış işler” diye konuşan Babacan, şunları söylemiş oldu: “Dünyada tekraren denenmiş ve başarısızlıkla sonuçlanmış işler. Ben şuna üzülüyorum; ‘Türkiye’nin ulusal geliri 3 bin 600 dolardan 12 bin 500 dolara çıkarken, Türkiye’de enflasyon tek haneye inip de paradan 6 sıfır attığımızda hiç mi bir şey öğrenmediniz?’ diyorum. Kopya da mı çekmediniz? Bu muvaffakiyet nasıl elde edildi? Türkiye o periyotta nasıl ihracatını, yalnızca 6 yılda 36 milyardan 132 milyar dolara çıkardı. Türkiye’de 6 yıl boyunca nasıl oldu da döviz kuru 1.50’den 1.30’a indi? 2002’den 2008’e bakın, epeyce enteresandır o periyot. 2002-2008 ortası, tıpkı devirde petrol fiyatları varili 20 dolardan 150 dolara çıkıyor, bizim ihracatımız Türk Lirası pahalanmasına karşın 36 milyar dolardan 132 milyar dolara çıkıyor ve birebir devirde de enflasyon düşürülüyor. Bunların tıpkı anda olması mucize üzere geliyor değil mi?”


‘Sadece iktisat siyasetiyle ekonomiyi düzeltmek mümkün değil’


Babacan, yalnızca iktisat siyasetiyle Türkiye’nin iktisadını düzeltmenin mümkün olmadığını belirterek, “Çünkü niçin? O devirde biz bunu yalnızca iktisat siyasetleriyle yapmadık ki. Türkiye’nin bununla birlikte bir Avrupa Birliği (AB) süreci vardı. Türkiye, büyük bir yapısal dönüşüme girdi. Kopenhag Kriterlerini karşıladık, AB sürecini hepiniz yakından izlediniz. 2003-2004 senelerında Türkiye, anayasasının üçte birini değiştirdi ki AK Parti ve CHP, Mecliste mutabakatla değiştirdi. Yalnızca iktisat de değil; demokraside, hukukun üstünlüğünde, güçler ayrılılığında epey değerli uzaklıklar kaydettiğimiz ve bunların hepsi eş vakitli olduğu için Türkiye, o devirde epeyce başarılı oldu” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntıdır.