Badem Unlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta (m)
- 1 su bardağı beyaz toz şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gram yumuşak tereyağı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı badem unu (190 gr)
- 1 paket vanilya
- 1 avuç iri kıyım tatlı iç badem
- Badem unundan 2 yemek kaşığı ayırıp onu serpin
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaların aklarını, beyaz toz şekeri ve pudra şekerini derin bir kapta yaklaşık 5 dakika kadar mikser yardımı ile çırpın. Bembeyaz ve krema kıvamına gelecek
- Şimdi yumurta sarılarını ekleyip en düşük bölümde beyazlarla 1 dakika akabinde yumuşacık olan tereyağını ve hindistan cevizi yağını ekleyin ve 1 dakika daha bir arada çırptın.
-
- Yağlı kâğıt serdiğim dikdörtgen borcama hamuru aktardım.
- Üzerini düzleştirdim.
- Üstüne bıçakla iri kıyım doğranmış badem içi yahut benim üzere iki yemek kaşığı kadar ayırdığınız badem unundan gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Uygunca ılıdıktan daha sonra dilimleyerek servis edin.