Bademli Midye Baklava

Leila

Global Mod
Global Mod
Bademli Midye Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr yoğurt
  • 50 gr sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • Un
İçi için;

  • Dövülmüş badem
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon
Arası ve üzeri için;

  • 100 gr tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Açmak için;

  • Nişasta
Bademli Midye Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kaba un hariç tüm hamur materyallerini koyup güzelce yoğuruyoruz.
  2. Hamur sert lakin açılabilir olmalı. Bekleyince yumuşak hale gelecektir.
  3. sonrasındasında tencereye şeker ve suyu koyup şerbeti hazırlıyoruz.
  4. Şerbet kaynayınca soğuması için kenara alıyoruz.
  5. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın.
  6. Ardından hamuru yarım ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Teker teker açıyoruz.
  7. Her bezeyi açtıktan daha sonra tam ortadan yarım daire halinde kesiyoruz.
  8. ondan sonrasında yarım daire biçimindeki hamura yağ sürüp, hamuru yuvarlak ucundan düz ucuna yanlışsız buzul kuyruk üzere olan kısma badem koyup kıvırıyoruz. (internette yapılışını gösteren görüntüler var)
  9. Teker teker tepsiye dizip en son üzerine yağ gezdiriyoruz.
  10. 180 derece fırında 20 dakika nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. Fırından çıkan baklavaları 3-4 dakika beklettikten daha sonra dolapta beklettiğimiz şerbeti çıkarıp döküyoruz.
  12. Şerbeti çekmesi için bekliyoruz. Şerbeti çekince servis ediyoruz.
Bademli Midye Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı