Bakan Alim’den 3600 ek gösterge açıklaması: En kapsamlı düzenlemeyi bu ay sonunda bitireceğiz

RAM

New member
Bakan Alim’den 3600 ek gösterge açıklaması: En kapsamlı düzenlemeyi bu ay sonunda bitireceğiz
Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, ATO Congresium Kongre ve Stant Merkezi‘nde ’36’ncı İş Sıhhati ve Güvenliği Haftası’ kapsamında düzenlenen ‘Sosyo-Ekonomik Boyutu ile İş Sıhhati ve Güvenliği’ açılış programına katıldı.

Burada 3600 ek gösterge ile ilgili memur sendikaları ile son bir toplantı yapacaklarını belirten Alım, “Bu görüşmede değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu bitirmiş olacağız. Kamu çalışanının 3600 ek göstergeden yaralanması konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızı söz etmek isterim; bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Detayını o gün paylaşacağız” diye konuştu.

Toplantı ertelenmişti

3600 ek gösterge toplantısının Memur-Sen ve bakanlık içinde bugün yapılması planlanırken, dün Memur-Sen Lideri Ali Yalçın, toplantının bakanlık tarafınca ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştu.

‘Çalışan ve emeklilerimizi enflasyonun tahribatına maruz bırakmayacağız’

Alım konuşmasına şöyleki devam etti:

“Bir öteki çalışmamız var. O da kontratlı işçinin tayin hakkı, emeklilikle ilgili düzenlemeleri. Bunları da 3600’den daha sonra ele alıp çözeceğiz. Global ölçekte yaşanan tedarik zincirlerinin kopması, bunların meydana getirdiği biroldukca diğer niçinin de eklendiği enflasyon ortamına karşı, Türkiye toplumsal siyasetleri devreye sokmakta tereddüt etmiyor. Adım adım bütün uygulanacak her şeyi gözden geçiriyoruz, bunları da adım adım uygulamaya sokacağız. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi asla enflasyon karşısında, enflasyonun tahribatına maruz bırakmayacak biçimde onları da koruyacağız. ötürüsıyla Türkiye toplumsal devlettir. Bu üretim gücüne dayalı olarak da toplumsal siyasetlerle işçilerini korumakta asla asla vazgeçmez, asla tereddüt etmez. Türkiye değerli problemlerle karşı karşıyadır, bugün enflasyon konjonktürel bir problemdir. Yarın diğer problemler olabilir; lakin Türkiye artık dünyanın her tarafına üretim yaparak, mal, eser, hizmet satarak gücünü gösterecek bir biçimdedir ve karşısına çıkan bütün problemleri yenebilecek bir ülkedir. Kimse telaş etmesin.”

Haber Sitelerinden Alıntıdır.