Bakan Nebati: Bizim modelimiz Çin Modeli, Güney Kore modeli filan değil, bu Türkiye modeli

RAM

New member
Bakan Nebati: Bizim modelimiz Çin Modeli, Güney Kore modeli filan değil, bu Türkiye modeli
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’de uygulanan yeni ekonomik modele ait, “Bizim modelimiz Çin Modeli, Güney Kore modeli filan değil. Bu, Türkiye modeli. Türkiye fazlaca kuvvetli bir ülke. Konjonktürel yapısı, jeopolitik yapısı, yeterli ilgileri, geçmişte edindiği bağlardan gelen gücü. Medeniyeti. Şu anda kimse Türkiye’yi taşımıyor. Türkiye kendi kendini taşıyor. bu biçimde bir şey olabilir mi? Çin kendi modeliyle var olabilir ancak bizim modelimiz farklı. Bize mahsus bir model. Dün görüşmede bunları anlattım gelen işerkeklerina. O yüzden de fazlaca keyifli ayrıldılar. Altyapısını tamamlamış. Çok kuvvetli bir biçimde bu modeli hayata geçirmek üzere yola çıkıyor Türkiye” tabirlerini kullandı.

‘Faiz artırmama konusunda kesin kararlıyız’

Habertürk’ten Sevilay Yılman’a konuşan Bakan Nebati, Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusunda da “Onu bilmem fakat artırmama konusunda kesin kararlıyız. Ve bu işi biz oturtacağız Allah’ın müsaadesiyle” dedi.

‘Asgari fiyat hayli yeterli olacak’

Bakan Nebati, taban fiyat konusundaki beklentisini ise şu biçimde deklare etti:

“İyi olacak. Çok güzel olacak. Olması gerektiğini söylemiş oldum. Bizde de çalışan var. Biz daha üç ay evvelinde artırım yapmaya başladık maaşlara. Biroldukça firma fiilen de başladı artırım yapmaya. Artırım olacak doğal. 2800 TL ile bir adam geçinebilir mi? O denli şey olur mu? Olmaz! Vereceğiz. Taban fiyatın olabilecek en gerçek sayıda olması konusunda en büyük destekçilerden biriyim. Bırakın bakan olarak desteklemeyi. İşveren olarak destekliyorum.”

‘Türkiye iktisadının başına getirildim mi getirildim, bu biçimde işime bakıyorum’

Bakan Nebati’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MÜSİAD ile ilgili değerlendirmeleri de soruldu. Nebati şunları söz etti:

“O tabirler, yorumlar Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisinindir. O benim önderim. Genel Liderim. beraberinde Cumhurbaşkanım. Üç açıdan bağlıyımdır kendisine. Kabinenin de bir üyesiyim.Ama benim şeklimi, niyetlerimi, tavrımı, olaylara karşı bakış açımı herkes bilir. Vakti geldiğinde TÜSİAD’la da görüşeceğim olağan olarak. Ben şu anda Türkiye iktisadının başına getirildim mi? Getirildim! bu biçimde işime bakıyorum. İşimi çözeceğim. Ulusal çıkarlar neyi gerektiriyorsa, sokaktaki vatandaşımın muhtaçlığı ne ise ona ait olarak hareket etmek zorundayım. İşverenin da patronluğunu anlamalıyım. Gazetecinin de gazeteciliğini, çalışanın da çalışanlığını anlayacak empatik davranışlarda bulunmalıyım. Zira fakat o biçimde başarılı olabilirim.”

Haber Sitelerinden Alıntıdır.