Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için:
- 1 tane yumurta (fotoğrafta unutmuşum)
- 1 bardak süt
- Yarım su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık sirke
- 1 fiske tuz
- 2,5 su bardağı ceviz
- 4 su bardağı şeker (200 ml)
- 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı gereçleri karıştırıp en son unumuz ekleyelim hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirelim.
- daha sonra 15 bezeye bölelim daha sonra 5 bezemizin ortalarına nişasta koyalım açalım sırayla yufkamızı pek büyük açalım.
- Tepsimizi ortaya koyalım, en alt kısmına ortayı yerleştirelim kenarlarını üstüne koyalım.
- Diğer beş yufkamızı açalım birebir biçimde tepsiye yerleştirelim. Cevizlerimizi koyalım üstüne kestiğimiz yufkanı kenarlarını yerleştirelim yeniden öbür yufkalarımızı açıp istediğimiz modeli kesebiliriz.
- Üzerine eritip tortusunu aldığımız tereyağımızı yarım çay bardağımızı sıvı yağımızı üzerine dökelim.
- Daha evvel ısıttığımız 175 derecede üzeri kızarana kadar (fırın fark olduğu için dikkatli olalım. ) pişirelim.
- Şerbetimizi kaynatalım sık sık karıştıralım hoş bir şerbet elde edebiliriz (şeker ve su özleşir) şerbetimiz kaynamaya başladığı vakit 15-20 dakika kaynatalım. Çok fazla kaynatırsak yada az kaynatırsak hoş sonuç almayız şerbetin rengi biraz sarıya dönünce ve göz göz olunca hoş sonuç alırız.
- Son beş dakikada limonumuzu ekleyelim biri soğuk biri sıcak ( kaynar degil biraz ılınsın )olacak şerbeti döktükten daha sonra üzerini kapatmayalım kıtır kıtır ve hoş sonuç alırız bir saat daha sonra üzerini kapatalım yağlı bir kağıt koymak kâfi afiyet olsun ????.