Bamya Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1/2 (yarım) kilo bamya
 - 1 büyük uzunluk soğan
 - 1 diş sarımsak
 - 2 adet domates
 - 1 adet biber
 - 1 adet limon
 - 2 kaşık zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - Tuz
 - Pul biber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Bamyalarımızı bıyık kısımlarını alalım.
 - Sap kısmını koni formunda temizleyelim. Güzelce yıkayalım.
 - Yarım limon sıktığımız sulu kaba alalım.
 - Soğanı küp küp doğrayalım ve zeytinyağı koyduğumuz tencereye alıp kavuralım.
 - Sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyelim. Biberimizi doğrayıp ekledikten daha sonra salçamızı kavuralım.
 - Domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tenceremize ek edelim.
 - Bamyalarımızı süzüp tencereye alalım.
 - Üzerine yarım limon sıkalım. yavaşça karıştırdıktan daha sonra suyumuzu ekleyelim.
 - Baharatlarımızı ve tuzumuzu atalım.
 - Orta ateşte 25 dkda bamyalarımız pişmiş olacaktır. Bamyalar yumuşadığında tenceremizin altını kapatalım.Afiyetler olsun ????.