Beğeni Rekoru Kıran Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket toz şanti
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimiz için tencereye şeker ve suyu alıp, karıştıralım. Kaynamaya başlayınca orta ateşte denetimli kaynatalım ve soğuması için kenara alalım kek için yumurta ve şekeri çırpalım.
- Diğer bütün gereçleri ek edip karıştıralım yağlanmış tepsiye yayalım, 200 derecede denetimli pişirelim. Kek sıcak şerbet soğuk olacak.
- hemen sonrasında muhallebisi için toz şanti harici bütün malzemeyi tencereye alıp çırpalım ve karıştıra karıştıra pişirelim.
- Ilıyınca içine toz şantiyi katıp, mikserle çırpalım ve kekin üzerine dökelim, kaşık sayesinde düzleştirip, hindistancevizi serpelim.
- Yaklaşık 2saat dinlendirdikten daha sonra servis edelim bir gece bekleyince daha hoş oluyor.