Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet bezelye konservesi
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- Sıvı yağ
- Tatlı toz biber
- Su, tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Konserve bezelyeyi süzgece döküp bol su ile yıkıyoruz.
- Soğanı ince ince doğruyoruz ve tencereye alıyoruz yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- 1 yemek kaşığı salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ek edip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
- ondan sonrasında üzerini geçecek kadar sıcak döküyoruz.
- 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyip kaynatıyoruz.
- Patates ve havuçlar yumuşayınca bezelyeyi ekliyoruz .
- 20 dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. (bezelyeyi ekleyince yemeğe isteğe göre biraz daha su ekleyebilirsiniz ben 1 bardak daha ekledim) herkese afiyet olsun ????