Bir Öbür Enginar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 adet çanak enginar
 - 2 adet büyük uzunluk soğan
 - 1 fincan limon suyu
 - 2 tatlı kaşığı un
 - 1 kase haşlanmış bezelye
 - 1 adet havuç
 - Bir tutam dereotu
 - Zeytinyağı, küp şeker, tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanların birini ufak ufak doğruyor tavada zeytinyağı ile sotelemeye başlıyoruz.
 - Tavaya iki adet küp şeker ve tuz ekliyoruz.
 - Soğanlarımız pembeleştiğinde unu ekleyip karıştırıyoruz.
 - Ardından limon suyunu da ekliyoruz kısa bir süre fokurdatıyoruz.
 - Limonlu suda ıslanmakta olan çanak enginarlarımızı soğanların üzerine aksi biçimde kapatıyoruz.
 - Bir bardak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. (çatal ile yumuşaklığını denetim ediyoruz, gerekirse su eği yapıyoruz).
 - Ayrı bir tavada iri iri doğradığımız başka soğanı iki adet küp şeker ile karamelize ediyoruz.
 - Blender haznesine haşlanmış bezelye, dereotu ve karamelize ettiğimiz soğanları ekliyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
 - Küçük küçük doğradığımız havuçları zeytinyağı ve tuz ile yumuşayana kadar soteliyoruz.
 - Krema pompası yardımı ile hazırladığımız bezelye püresini çanak enginarımızın içerisine dolduruyoruz.
 - Üzerini sotelediğimiz havuçlar ve dereotu ile süslüyoruz.
 - Zeytinyağlı bezelye püreli enginarımız servise hazır ????.