Bisküvili Lotus Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 130 gr tereyağ
- 150 gr un (1 su bardağı)
- 200 gr şeker (1 su bardağı)
- 1 litre süt
- 1 vanilya şekeri
- 1 paket sade bisküvi
- 1,5 paket lotus bisküvisi
- Yarım bardak lotus kreması
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağ ve unumuzu kavuralım kokusu çıkana kadar.
- daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyelim.
- daha sonrada şekerimizi ve çırpalım. Yaklaşık 15-20 dakka orta ateşde devam çırpalım
- . En sona vanilyamızı ekleyip ocaktan alalım tenceremizi. ( büyük tencere kulanın mixerle en son çırpıyoruz )
- Dikdörtgen bir kalıba sade bisküvilerimizi dizelim daha sonra muhallebi daha sonra lotusbisküvisi.
- Sosumuz bitene dek dizelim.
- Lotusdan 7-8 bisküvi süslemek için ayırın lütfen.
- En sona lotus kremamızı eritelim ve üstüne dökelim.
- Geri kalan bisküvilerle blenderden geçirip pastamızı süsleyebiliriz.
- 5-6 saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun.