Bisküvili Pratik İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı şeker
- Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
- Çikolata sosu yahut meyve sosu ya da kakao
- Dilediğiniz meyve
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, irmik, şeker ve hindistan cevizi tencereye alınır.
- Koyulaşıncaya kadar orta ara karıştırarak pişirilir.
- Kek kalıbı suyla düzgünce ıslatılır (Orta uzunluk borcamda da yapabilirsiniz)
- Ocaktan alınan harç kek kalıbına dökülür.
- Kullandığınız kabın derinliğine bakılırsa bisküvileri kırarak ya da bütün biçimde kenardan ortaya gerçek epey sık olmayacak biçimde (Resimde gösterdim) yan yana dizilir.
- Soğuyunca buzdolabına kaldırılır.
- En az üç saat daha sonra tatlı dolaptan çıkarılır ve aksi çevrilerek kalıptan çıkarılır.
- Üzerini çikolata sos, kakao ya da meyve sos ile süsleyebilirsiniz.
- Ben bir bardak süte yarım paket çikolata sos koyarak pişirdim ve ılınınca tatlının üzerine döktüm.
- Dilediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz, koymasanız da olur. Afiyet olsun.