Bodrum’da 200 TL olan lahmacun Gaziantep’te 10 TL: ‘Lezzetimizin sırrı içine sevgimizi katmamız’

RAM

New member
Bodrum’da 200 TL olan lahmacun Gaziantep’te 10 TL: ‘Lezzetimizin sırrı içine sevgimizi katmamız’
Bodrum ve Antalya üzere tatil beldelerinde yaz tatili sezonunun başlamasıyla bir arada her yıl yaşanan lahmacun fiyatı tartışması yenidendan alevlendi. Özel plaj giriş fiyatlarının 150 TL ile 10 bin avro içinde değiştiği tatil bölgelerindeki plajlarda lahmacunun 200 TL’ye satılması reaksiyon topladı. Her yıl olduğu üzere bu yılda gündem olan lahmacun meblağları tartışmasına Gaziantepli lahmacun ustaları da dahil oldu.


Gastronomi kenti Gaziantep’te lahmacunun tanesi 10 TL’ye satılırken, Antalya ve Muğla üzere tatil kentlerinde bu fiyat 200 TL’ye kadar çıkıyor.

Usta Şükrü Savun, hem kendi yerinde tıpkı vakitte Gaziantep genelinde lahmacunun 10 TL’ye satıldığını vurguladı.
© İHA

Tatil bölgelerinde alınan bir lahmacun fiyatına Gaziantep’te 20 lahmacun yenilebilirken Gaziantepli lahmacun ustaları tatil beldelerinde satılan lahmacunun fiyatının abartıldığını söz etti.


Gastronomi kenti Gaziantep’e herkesi gerçek lahmacunu yemeye beklediklerini söyleyen lahmacun ustası Şükrü Savun, plajlarda fahiş fiyata satılan lahmacunla Gaziantep lahmacunu içinde hem fiyat tıpkı vakitte lezzet olarak dünya kadar fark olduğunu söylemiş oldu.


‘Bizim için değerli olan para kazanma değil lezzettir’


Bodrum ve tatil beldelerinde satılan lahmacunun fiyatı ile lezzetinin hiç bir alakası olmadığını aktaran Savun, “Gaziantep lahmacununun lezzet sırrı biz yetişen ustaların lahmacunu yaparken içine sevgisini katmasıdır. Biz bu işi canı gönülden yapıyoruz. Biz burada para kazanmayı 3-4. plana atıyoruz. Bizim için en değerli olan şey lezzettir” tabirlerini kullandı.


Lezzetli lahmacunun püf noktaları

Gaziantep lahmacununun lezzet sırlarını anlatan Savun, kuyruk yağının ağır bir lezzet verdiğini söylemiş oldu.
© İHA

Lahmacuna soğan değil sarımsak koyduklarını söz eden Savun, şunları söylemiş oldu:

“örneğin kış mevsiminde domates mevsimi olmadığı için epeyce az temalır. İçine konulan gereçleri mevsimine nazaran ayarlıyoruz. Bunların hepsi püf noktalar. Burada lahmacunun içini hazırlarken zırha vurarak hazırlıyoruz. Zira makineye konulduğu vakit sebzeler ile et suya kesiyor. Makine basınçla çektiği için lezzeti bozuyor. Pide olağanda 400 derecede pişerken lahmacun 250 derecede pişer. Fırın fazlaca sıcak olmadığı vakit hem eti pişiyor tıpkı vakitte hamur başka bir gevreklik kazanıyor. Lahmacun pişerken çıtırlaşması gerekiyor. Hamurun kenarlarının pişerken hafifçeten havaya kalkması gerekiyor.”

Haber Sitelerinden Alıntıdır.