Bodrum’daki orman yangını denetim altına alındı

Samuag

New member
Muğla’nın Bodrum ilçesinde ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın grupların müdahalesiyle denetim altına alındı.

Yakaköy Mahallesi Çilek Caddesi’ndeki bozuk orman, makilik ve hazine yerinde çabucak hemen belirlenemeyen niçinle yangın başladı. Dumanı gorenlerin ihbarı üzerine bölgeye arazözler ve epeyce sayıda itfaiye grubu sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmasına, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği gönüllüleri de takviye verdi.

Polis gruplarınca yangın bölgesinin girişi araç trafiğine kapatıldı.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Belediye Lideri Ahmet Aras da yangın bölgesine gelerek çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Bayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının denetim altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü söylemiş oldu.

Rüzgarın çok tesirli olduğunu söz eden Bayar, “Yangına 10 arazöz müdahale etti. Yangının etrafı denetim altına alınmış durumda. Alanda gruplarımız çalışmalarını sürdürüyor. Sabotaj olabileceği kuşkusu üzerinde duruyoruz. Bununla ilgili gruplarımız gerekli incelemeyi yapıyor. Bölgede ortasında kimse olmayan bir harabe mesken kısmen yandı.” diye konuştu.

Belediye Lideri Aras da yangına tüm takımların ve gönüllülerin süratle müdahale ettiğini kaydetti.

Yangında birinci belirlemelere bakılırsa yaklaşık 2,5 hektarlık bozuk orman, makilik ve hazine yerinin ziyan gördüğü öğrenildi.