Böğürtlenli Tart Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için gereçler:
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için gereçler:
- 500 g un
- 250 g margarin
- 7 g tereyağı
- 175 g pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 5 g kabartma tozu
- 10 g vanilya
- 175 g dondurulmuş böğürtlen
- 265 g beyaz çikolata
- 250 g krema
- 100 g un
- 100 g toz şeker
- 100 m süt
- 8 yaprak taze nane
- 2 g inci süsleme şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Tart hamuru için un,margarin,pudra şekeri, kabartma tozu,vanilya ve yumurtayı kıvam alana kadar yoğuralım kıvam aldıktan daha sonra 10 dk bekletelim.
- Merdane ile hamurumuzu açalım tart kalıbımızı güzelce yağlayalım hamurumuzu kalıbımıza yerleştirelim.
- Buzdolabında 40 dk bekletelim hamurumuz bekledikten daha sonra 160’c fırında 35 dk pişirelim.
- Öbür taraftan crem patisserie için ;un ,süt ,şekeri pişirelim.
- Tartımızın üstüne ekleyelim.
- Ganaj için kremamızı ısıtalım içine çikolatalarımızı ve böğürtlenlerimizi ekleyelim tartımızın üstüne ekleyelim.
- Üstüne benmari tarzı çikolatamızadan dekor yapalım üstüne böğürtlen ve nane yapraklarından ve süsleme şekeri ile süsleyelim afiyet olsun.