Bol Acılı Cin Biberli Patates Yemeğim Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet orta uzunluk patates
- 2 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1-2 tane cin biberi
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 – 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Biraz sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri yıkayıp soyalım küp küp doğrayalım.
- Ayrı bir yerde soğan sarımsak ve biberleri doğrayıp hazırlayalım.
- Bir tencereye sıvı yağı koyalım ısınınca soğan, sarımsak ve biberleri ekleyelim.
- Cin biberlerini de bütün olarak ekleyelim biraz kavuralım.
- hemen sonrasında kabuğunu soyup doğradığımız domatesi ekleyelim kavuralım.
- Biraz kavrulduktan daha sonra salçasını ekleyelim kavuralım.
- Baharatlarını ekleyelim patatesleri ekleyelim bi 10 dk kadar kavuralım.
- Tuzunu sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakalım suyu çekilirse yavaş yavaş ekleyebiliriz.
- Patatesler piştikten daha sonra altını kapatalım biraz dinlendikten daha sonra sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun şimdiden