Bol Şerbetli Fiyonk Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- İri parçalanmış ceviz
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta,süt,sıvı yağ ve yoğurdu çırpın.
- sonrasındasında irmik ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
- Unun iki bardağını ekledikten daha sonra denetimli olarak ekleyin ve yoğurun.
- Hamuru bırakacağınız yeri yağlayıp hamuru bırakın ,merdane sayesinde açın ve bardak ile yuvarlaklar elde edin.
- Oluşan yuvarlağın ortasına ceviz koyup fotoğraftaki üzere hal verin.
- Yağladığımız tepsiye yerleştirin ,evvelde ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Şerbeti: şeker ve suyu karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakın.
- Fırından çıkardığımız tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz ve dinlendiriyoruz afiyet olsun.