Bol Şerbetli Fiyonk Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Bol Şerbetli Fiyonk Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
İçi için;

  • İri parçalanmış ceviz
Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Bol Şerbetli Fiyonk Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta,süt,sıvı yağ ve yoğurdu çırpın.
  2. sonrasındasında irmik ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
  3. Unun iki bardağını ekledikten daha sonra denetimli olarak ekleyin ve yoğurun.
  4. Hamuru bırakacağınız yeri yağlayıp hamuru bırakın ,merdane sayesinde açın ve bardak ile yuvarlaklar elde edin.
  5. Oluşan yuvarlağın ortasına ceviz koyup fotoğraftaki üzere hal verin.
  6. Yağladığımız tepsiye yerleştirin ,evvelde ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  7. Şerbeti: şeker ve suyu karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakın.
  8. Fırından çıkardığımız tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz ve dinlendiriyoruz afiyet olsun.
Bol Şerbetli Fiyonk Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı