Professional
New member
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü mesken sahipliğinde 2’ncisi düzenlenen ‘Bor Çalıştayı’na katılan Dönmez, Türkiye’nin bor üretiminde ve ihracatında önder bir ülke olduğunu hatırlatarak, şunları söylemiş oldu: “Sadece üretmek ve ihraç etmek bir eser için kâfi mi? elbette değil. Eseri zenginleştiren, ona paha katan, onu başkalarından ayıran en kıymetli şey aslında üretim öncesinde Ar-Ge ile inovasyonla başlıyor. Eti Maden’e son senelerda biçtiğimiz ‘teknolojik odaklı dönüşüm’ rolünün altında da bu gerçek yatıyor. Bor cevherini bor karbüre, ferrobora, lityuma dönüştüren şey bu alanda belirlediğimiz değişim ve dönüşüm amacıdır. Aslında yalnızca bor da değil, güçte ve başka bütün alanlarda Türkiye, artık teknolojiyi tüketen değil, üreten ülke olma sınıfına geçiyor. Dünyadaki rekabet bir vakit içinder daha fazla üretim üzerindeydi, artık ise teknoloji geliştirme üzerine.”
YENİ ADRES TÜRKİYE
Dünyanın bugün her zamankinden daha fazla krizle karşı karşıya olduğunu söz eden Dönmez, “Bu durumu çözecek en kıymetli faktör akıllı ve sorumlu üretim anlayışıdır. Bu niçinle yerli ve ulusal teknolojiyi üretmek, geliştirmek ve ihraç etmek zorundayız. Türkiye Yüzyılı, madenciliğin yüzyılı olacak. Türkiye Yüzyılı, bor’un ve bor teknolojilerinin yüzyılı olacak.
YENİ ADRES TÜRKİYE
Dünyanın bugün her zamankinden daha fazla krizle karşı karşıya olduğunu söz eden Dönmez, “Bu durumu çözecek en kıymetli faktör akıllı ve sorumlu üretim anlayışıdır. Bu niçinle yerli ve ulusal teknolojiyi üretmek, geliştirmek ve ihraç etmek zorundayız. Türkiye Yüzyılı, madenciliğin yüzyılı olacak. Türkiye Yüzyılı, bor’un ve bor teknolojilerinin yüzyılı olacak.