Borcam Pasta (Malaga Pasta) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık su
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Çay kaşığı ucu ile tuz
- Süt
- 4 su bardağı süt
- 1cay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paketin yarısı kremşanti
- 4 adet muz
- 1 kutu sıvı krema
- 1 paket bitter 80 gram çikolata
- 1 paket sütlü 80 gram çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 4 yumurta tuz ve şekeri 10 dk köpürene kadar çırpalım. sonrasındasında suyu ekleyip un kabartma tozu vanilyayı eleyip ekleyelim.
- Harcı yağladığımız borcama döküp, 170 derece fanlı fırına verelim kekimizi.
- Krema için bir tencereye süt şeker nişasta un ve yumurta sarısını ekleyip, muhallebimizi pişirelim.
- Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip altını kapatalım, soğuduktan daha sonra kremşantiyi ekleyip, mikser ile çırpalım.
- Fırından çıkan kekimiz soğuduktan daha sonra bir su bardağı süt ile ıslatalım kremayı üstüne yayalım.
- Muz dilimleri ekleyip, sıvı kremamızı ısıtıp çikolataları ekleyelim, ganajımızıda en son üstüne yayalım, toz fıstık ile süsleyelim.