Borcam Pastası (Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
Keki için
Sosu için
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için
- 4 orta uzunluk yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 50 gram kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı silme un
Sosu için
- 1 su bardağı süt (250 ml)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 20 gram lık küçük uzunluk bitter çikolata
- 1 su bardağı toz şanti(250 ml lik bardağa toz şantiyi koyun yaklaşık 2 paket şanti alıyor)
- 1 su bardağı süt (250 ml)
- 1 paket bitter çikolata (60 gr)
- Krema için kural,mutlaka birebir ölçüde toz şanti ile tıpkı ölçüde süt kullanılmalı.
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için evvela yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
- sonrasındasında sıvıları ekleyip karıştırın, kuruları da eleyerek ekleyin, sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 160 derecede pişirin.
- Bu sırada sosu için sütü ılık olacak biçimde ısıtın.
- Çikolata ve şekeri ekleyip çikolata eriyince kadar karıştırın.
- Kekimiz piştikten daha sonra birinci sıcaklığı çıkınca kürdanla her yerini delip sosunu döküp güzelce soğutalım.
- Krema için şanti ve sütü yeterlice çırpın, çikolatayı benmari tarzı eritin oda sıcaklığında soğutup şantiye ekleyip karıştırın.
- Büsbütün soğuyan keke eşit biçimde yayıp düzeltelim.
- Üzerine ister fındık ister fıstık yada kakao serpip servis yapabilirsiniz, düzgün biçimde kesmek isterseniz her kesişte bıçağı temizleyin, deneyecek olanlara afiyet olsun ????.