Boşanmak isteyen eşinin meskenini silahla bastı: Bu evlilik mezara kadar

Samuag

New member
İstanbul Başakşehir’de bir bayan, boşanmak istediği eşinin şiddetine uğradığını tez etti.

Başakşehir’de yaşayan Hasret A.(42), 18 Aralık Pazar gecesi saat 02.40 sıralarında uyuşturucu kullandığı nedeni öne sürülerek boşanmak istediği eşi Kenan A.’nın(42) silahla meskenine gelerek, kendisini dövdüğünü argüman etti.

Özlem A., eşinin daha evvel de farklı yaşadıkları konuta geldiğini, kapıyı açmadığı için iletiyle kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek, olay gecesi kapıyı tornavida kapı kilidini kıran Kenan A.’nın, silahla içeri girdiğini, boğazını sıkarak kendisine ziyan verdiğini anlattı.

Komşuların ve annesinin ortaya girdiğini söz eden Hasret A., ihbar üzerine gelen polis gruplarının eşini gözaltına aldığını, bir ay uzaklaştırma sonucuyla özgür bırakıldığını söylemiş oldu.

vakadan daha sonra hastaneye kaldırılan Hasret A., darp raporu aldığını belirtti.

“BANA ‘BU EVLİLİK MEZARA KADAR’ DİYOR”

Özlem A., 2007 yılında evlendiklerini, 2 yıl daha sonra eşinin öteki bayanlarla münasebet yaşadığını söz ederek, “Ne kadar uyarsam da her halükarda çocuğumla ve vefat tehdidi ile bu vakte kadar geldik. ömrüne aldığı bayana konut açmış, eşya almış. Eşya aldıktan daha sonra kredi çekmiş ve ödemediği krediler yüzünden meskene haciz geldi. O kredileri ben tek başıma ödedim. Hareketlerinde değişiklik başladı. Gece uyumamaya başladı, epey konuşmaya başladı. Eşim üzere değildi. Bu hareketlerden şüphelendim, kardeşine sordum. Kardeşi, ‘Takip et muhtemelen ağabeyim uyuşturucu kullanıyor’ dedi. Takibe aldıktan daha sonra, cebinde limon tozuna benzeri bir şey çıktı. Tuvalete döktüm ve bağırdı, üzerime silahla geldiği o an bayıldım. Bu hadiseden daha sonra gitti, 7 ay daha sonra gelmedi. Boşanmak istiyorum. Endişemden boşanma davası açamıyorum, kendimden korkmuyorum, oğlumdan korkuyorum. Beni ve oğlumu öldürmekle tehdit ediyor, ‘Ben gidersem tek gitmem, beni boşadığın gün öldürürüm, bu evlilik mezara kadar’ diyor” dedi.

“SİLAHLA İÇERİ GİRDİ BOĞAZIMA YAPIŞTI”

Özlem A., “Son yaşadığımız hadisede, üst katımda oturan ağabeyimin konutuna girmiş. Beni de konuşmak için oraya çağırdı. Kapıda onu gördüm, olağan davranmadığını görür görmez korkup, aşağı indim. daha sonra bana tehdit iletisi gönderdi, ‘Çabuk üst gel, gelmezsen 5 dakika içerisinde aşağı gelir, ne yapacağımı biliyorsun’ dedi. Tekraren aradı açmadım. Kapıya geldi, kapının kilidini kırdı. İçeri girer girmez boğazıma yapıştı. Kuzenim ve annem ayırmaya çalıştı. Elinde silah vardı. Komşular etkisiz hale getirdi. Sırtım, ayağım ve boğazım fazlaca makûs durumdaydı. Şikayetçi oldum, 1 ay uzaklaştırma vermişler. Uzaklaştırma sonucunda oğluyla görüşebileceği yazıyor. Ben aslına bakarsanız oğlumu korumak için bu vakte kadar dayanmıştım. Ben öldükten daha sonra, benim ardımda kalanlar bu acıyla nasıl yaşar? İnanır mısınız gece ‘çıt’ sesinden korkar oldum. Sanki silahla mı gelecek? Çocuğumu kaçıracak mı diye yaşıyorum. Gece 3 saat bile uyuyamıyorum. Perişan bir biçimdeyim. Dışarı çıkamıyorum” diye konuştu.

“3 KİŞİYİ ÖLDÜREN BİREYLE ARKADAŞLIK EDİYORDU”

Eşinin, Başakşehir’de 3 kişiyi öldürüp 2’si polis 4 kişiyi yaralayan İnanç Güler’in de arkadaşı olduğunu ileri süren Hasret A., “O atak olayları olduğu akşam bana ileti attı. Bana, ‘Kapıyı kimseye açma, İtimat kafayı yedi, 6 kişiyi vurdu’ diye ileti attı. İnanç’ın kim olduğunu sorduğumda isey, arkadaşım dedi. Onunla arkadaşlık ettiğini herkes biliyor” dedi.