Boşnak Tatlısı (Slatka) Lezzeti Ala Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağından biraz fazla hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın, karıştırın. Bir taşım kaynayınca ocaktan alın içine limon suyu vanilya ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
- Hamuru için yumurta ve şekeri mikser ile düzgünce çırpın. Mikseri kaldırın bundan daha sonraki süreçlerde mikser kullanılmayacak.
- Yoğurdu ekleyip, spatula ile karıştırın. Kuru materyalleri başka bir kaseye alın karıştırın. Sıvı harcın üzerine döküp spatula ile alttan üst gerçek dikkatlice karıştırın.
- Yağlanmış yuvarlak borcama döküp, yayın. 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp, sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün aslına bakarsan çabucak çekiyor şerbeti.
- Son olarak üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyip dilimleyip ister çabucak ister dinlendirip servis yapın.