Browni Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığı ucuyla ekmek sodası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp ocağa koyalım 30 dakika kısık ateşte kaynatalım.
- Un harici tüm malzemeyi ekleyip, karıştıralım. daha sonrasında unumuzu azar azar ekleyelim, ne fazlaca yumuşak nede fazlaca sert olmayan bir hamur elde edelim.
- Küçük modüller kopararak yuvarlak halini verelim ve tepsimize dizelim. Fırını 180 dereceye ayarlayıp, kurabiyelerimizi 20 dakika pişirelim.
- Şerbetimiz parmağımızın dayanacağından bir tık daha sıcak olacak kurabiyelerimiz de soğuk olacak biçimde şerbetini verelim. Şerbetini çektikten daha sonra servis edelim. Şimdiden bal şeker olsun ????